SOUSTŘEDĚNÍ

SOUSTŘEDĚNÍ SBORU

Ze dne 10. listopadu na 11. listopadu

se na 2. Základní škole v Roudnici nad Labem konalo soustředění sboru Cvrčci. To se uskutečňuje každoročně jako příprava mladších žáků a žaček na nastávající koncerty.

V pátek lekce zpěvu probíhají ve stejnou dobu jako vyučování. Sbor se poté rozděluje na dva hlasy, které mají lekce zvlášť, aby se všechny písně naučily co nejlépe. Mezi nejoblíbenější patří známé české koledy. K večeru se na pozemku školy rozdělal oheň, kde se členové sboru společně s učitelkami najedli. Starší děti odtud odešly dřív, aby se mohly připravit na strašení těch menších při stezce odvahy. „Doufám, že se aspoň trochu leknou, dlouho jsem vymýšlela, co udělat.” řekla letošní nejstarší zpěvačka sboru. Po úspěšné bojovce se pustil animovaný film na odlehčení nálady.

Druhý den ráno se všichni s radostí opět pustili do zpěvu. „Mám trochu unavené hlasivky, bude zázrak, pokud neochraptím.” zasmála se Amálie Malečková, v pořadí druhá nejstarší členka. Po několika lekcích se hrála hra “Najdi poklad”, při které se všichni bavili. Poté se rozdávaly diplomy za účast společně s menšími odměnami. Pak už zbýval pouze vynikající oběd, zabalit si věci a soustředění bylo u konce.

Věřím, že akce se v následujících letech nijak nezmění a každý si ji velmi užije.

Sofie Králová, 9.C